У сучасній косметології головне завдання – це профілактика та зменшення ознак старіння шкіри, яке майже завжди несе у собі риси атрофічних процесів. І однією з найімовірніших причин цього є порушення метаболізму міжклітинного матриксу дерми. З віком деструктивні процеси розпаду колагену в шкірі починають переважати синтетичні процеси. Порушення нормального обміну колагену багато в чому пов’язане з формуванням за рахунок поперечних зшивок агрегатів білків, які практично не можуть бути зруйновані ферментами через їх відсутність майже ніяким способом, крім ударної хвилі.

Вплив ударних акустичних хвиль при лікуванні естетичних та дерматологічних проблем

Позитивні результати УХТ у лікуванні естетичних та дерматологічних захворювань зумовлено такими науково-обґрунтованими біологічними ефектами:

  • стимуляція мікроциркуляції (крові та лімфатичної рідини);
  • підвищення проникності клітинної мембрани;
  • вивільнення оксиду азоту;
  • протизапальна дія;
  • вивільнення факторів росту (VEGF, BMP, TGF тощо);
  • стимуляція стовбурових клітин.

Крім того, низькоенергетичні хвилі акустичного тиску стимулюють внутрішні резерви самовідновлення клітин організму шляхом активації імунної реакції таким чином, що відбуваються міграції стовбурових клітин, процеси проліферації та диференціювання. В цілому, можна сказати, що ударно-хвильова терапія успішно забезпечує лікувальну дію, стимулює регенерацію тканин та загоєння.

Основний ефект УХТ при лікуванні захворювань шкіри – збільшується кровообіг. Цей ефект розриває порочне коло зниження циркуляції крові/лімфи та його наслідки – збільшення накопичення жиру. У порівнянні з іншими методами лікування, УХТ пропонує вирішальну перевагу: він викликає неоангіогенез — виникнення нових капілярів у цільовій ділянці, і це забезпечує довгостроковий успіх лікування. Ефективність та тривале збереження ефектів усунення проблем та захворювань шкіри із застосуванням методу ударно-хвильової терапії доведено практичними та клінічними дослідженнями у боротьбі зі зморшками, проблемами целюліту та корекції форм.